75 Jaar EHBO Bellingwolde

Donderdagmiddag 4 oktober 2012 klonken meerdere keren sirenes vanaf de parkeerplaats bij De Meet in Bellingwolde.

Deze waren afkomstig van hulpverleningsvoertuigen. Gelukkig ging het niet om een incident, maar stond deze dag in het teken van het 75-jarig bestaan van de EHBO-vereniging in Bellingwolde. Om dit te vieren werden leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen uitgenodigd om demonstraties bij te wonen en uitleg te krijgen over verschillende zaken die met de hulpverlening te maken hebben.


De brandweer van Bellingwedde liet zien hoe je een vlam in de pan kunt blussen en wat je moet doen als een persoon in de brand staat. Daarnaast werden (lege) spuitbussen tot ontploffing gebracht, om te laten zien hoe gevaarlijk deze kunnen zijn. Verder konden de kinderen met de brandweerspuit aan de slag en werd uitleg gegeven over verschillende gereedschappen.

Verderop stond een politieauto, waarbij een agent alle vragen beantwoordde.

Uiteraard mochten hier de sirenes niet ontbreken en werden enkelen in de handboeien geslagen en in de auto gezet.
In De Meet werden drie ruimten gebruikt. In één hiervan werd een ongeval met 2 fietsen nagebootst. Welke handelingen moet je ondernemen als je dit tegenkomt? In een tweede ruimte werd een baby gereanimeerd en werd uitgelegd hoe om te gaan met de AED. Tot slot lieten Lotusslachtoffers zien hoe een wond zo echt mogelijk wordt gemaakt.

_

Sponsoren